КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська

Пісня Артема Пивоварова і Надії Дорофєєвої ” Думи. Думи мої, думи…” на слова Т.Г.Шевченка з коментарями студентів-першокурсників КПІ ім. Ігоря Сікорського

Величко Вікторія – ІАТ, АЛ-31 Особисто я вперше почула цей трек в соцмережах, і у мене тоді закралась думка про те, як чудово інтерпретовано відомі всім нам рядки великого поета Т. Г. Шевченка на сучасний, молодіжний манер. Таким чином, я гадаю, все більше людей зацікавляться творчістю не тільки всесвітньовідомого Кобзаря, а й загалом українською поезією і культурою. Мелодія, іструментал, вдало підібрані рядки, об’єднуючись, створюють дивовижно гармонійне й чутливе поєднання, від якого, чесно признаюсь, пробігає табун мурашок по шкірі.

Милейко Богдан – ІАТЕ, гр. ТУ-31. Пісня “Думи” є частиною проєкту Артема Пивоварова “Твої вірші, мої ноти”, в якому він створює музику на основі класичних українських поезій. У цьому випадку він обрав вірш Тараса Шевченка “Думи мої, думи мої” (1840), який виражає сум за Батьківщиною, жалем та вірою у вільне життя на рідній землі. Ці почуття актуальні і сьогодні, особливо в умовах війни та агресії. Артем Пивоваров і Надія Дорофєєва, які є сучасними голосами України, презентували цей дует у 100 день війни, 100 день, сповнений болем, сумом та надією на нашу перемогу.

Мені подобається, як вони виконали цю пісню. Вони змогли передати емоції та настрій вірша, а також додати свою індивідуальність та сучасність. Їхні голоси гармонійно поєднуються, створюючи чуттєву та експресивну атмосферу. Музика відповідає тексту, використовуючи мелодичні та ритмічні засоби для підкреслення ключових слів та фраз. Відео також доповнює пісню, показуючи чорно-білі зображення України, її природи, культури, історії та людей. Я вважаю, що це вдала спроба поєднати класику та сучасність, а також висловити свою любов та підтримку своїй країні. Шануймо нашу мову, нашу пісню!

Ковтонюк Анастасія – ІАТ, група АС-32 На сьогоднішній день, коли світ на межі Третьої світової війни, українцям не вистачає спокою та натхнення. У такі складні часи я знайшла цю тиху гавань у цій прекрасній пісні. Вважаю, що цей витвір мистецтва заслуговує набагато більше уваги.

Новий трек Надії та Артема вийшов сучасним, зворушливим та актуальним. Чудовий інструментальний супровід, ідеальне звучання голосів. Думаю, ця пісня стане популярною не тільки в Україні, а й за кордоном, оскільки такі зворушливі слова не зможуть залишити байдужими нікого.

Бількевич Іван – ІЕЕ, гр. ГА-31 На мою думку, це чудовий спосіб популяризувати вірш видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка: «Думи мої, думи мої». У наш нелегкий час для нашої країни це надзвичайно важливо. Слова пісні спонукають кожного з нас задуматись над тяжкою долею поета та нашої країни. Але незважаючи на всі негаразди, що трапились на шляху нашої країни, я вірю у світле майбутнє для мене та всього українського народу. Даний переспіваний вірш українського класика заслуговує потрапити в топ пісень українського радіо.

Зуб Маргарита – ІАТ, гр. АС-32. Вірші Тараса Шевченка не перестають бути актуальними крізь роки. У всі часи автори прозових творів, віршів, опер та пісень звертались до слова Кобзаря. Цю традицію й продовжують наші сучасники. Пісня Артема Пивоварова і Надії Дорофєєвої “Думи. Думи мої, думи…” на слова Т.Г.Шевченка вдихнула нове життя у рядки автора. На мою думку, саме ця композиція привернула ще більше уваги до української культури та творчості. На відеокліпі на платформі YouTube відео зібрало понад 48 мільйонів переглядів. Це демонструє популярність такого стилю в музиці. Поєднання двох голосів: чоловічого та жіночого – створюють прекрасну гармонію в композиції. А вибрані фрагменти відображають наші реалії. Загалом, пісня захопила серця мільйонів, і моє також!

Логінов Павло – ІАТЕ, гр.ТУ-31. Виконання пісні “Думи. Думи мої, думи…” Артемом Пивоваровим і Надією Дорофєєвою вражає своєю емоційністю та глибоким розумінням тексту, написаного Тарасом Шевченком. Ця інтерпретація не лише передає душевний зміст поезії, але і влучно поєднує його з сучасним звучанням.

Артем Пивоваров та Надія Дорофєєва вдало відтворюють глибину поезії, виражаючи через музику та вокальні можливості внутрішні переживання та почуття героя Шевченкового твору. Їхні голоси гармонійно поєднуються, створюючи атмосферу мелодійності та душевності.

Крім того, використання сучасних аранжувань та звукових ефектів робить виконання цієї пісні особливо вражаючим для слухачів різних вікових груп. Ця версія створює міст між минулим і сьогоденням, показуючи актуальність та вічність творчості Шевченка!

Пастернак Назар – ІАТЕ, гр. ТУ-31. 4 червня 2022 року Артем Пивоваров та Надія Дорофеєєва презентували пісню «Думи мої, думи мої…». Пісню було випущено в рамках проєкту Артема «Твої вірші, мої ноти». Цю пісню світ почув на сотий день після початку повномасштабного вторгення російської федерації на територію України, вона написана в підтримку народу України. Надя Дорофєєва інтерв’ю телеканалу Уніан казала: «Нам всім потрібно допомогти країні випливти, вистояти, зберегти себе.

За основу тексту пісні взято вірш Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої». Текст поклали на мелодію, яку написали Артем Пивоваров та Денис Соколов. Вдале поєднання мелодії та голосів Артема й Надії створюють приємну мелодійність та залишають незабутнє враження від пісні. Мелодичне виконання пісні «Думи мої, думи мої…» мені неймовірно сподобалось, і я залишив цю пісню в своєму плейлисті. Я б радив послухати її вам!

Шкроб Петро – НН ІАТЕ, гр. ТЯ-31. Виконання пісні “Думи, Думи мої думи…” Артемом Пивоваровим і Надією Дорофєєвою вражає своєрідністю та емоційною насиченістю. Пісня на слова великого Тараса Шевченка стала своєрідним музичним витвором, який вдало вдається передати глибокий поетичний зміст оригіналу.

У виконанні артистів простежується емоційна насиченість, яка додає пісні виразності та сили. Голоси обох виконавців вдало поєднуються, створюючи гармонійний дует. Ритмічна структура і музичний аранжування доповнюють текст, надаючи йому динаміку і витонченість.

Приспів “Думи… Думи мої, думи, Лихо мені з вами!” відтворює емоційну напругу та важливість теми, яку висловлює поет. Здатність артистів виразно відтворювати поетичні образи та переживання додає пісні глибину.

Музичне вітання Україні у фінальному вірші пісні “Моя, моя Україно! Привітай же, ненько, ти Свою, свою ти дитину!” викликає почуття патріотизму та національної гордості. Виразне повторення “Думи мої!.. Думи мої!..” у завершальних рядках створює враження важливості та глибокого відчуття слів.

Загалом, виконання пісні Артемом Пивоваровим і Надією Дорофєєвою вдало передає поетичну красу та емоційну глибину твору Тараса Шевченка, роблячи його доступним та зрозумілим для сучасної аудиторії.

Пелепецький Тимофій – НН ІАТЕ, гр. ТЯ-31 Пісня “Думи”, виконана Артемом Пивоваровим та Надією Дорофєєвою є емоційною та сучасною інтерпретацією вірша Тараса Шевченка, написаного 1839 року. Пісня вдало поєднує сучасні мелодії та аранжування з глибиною та емоційністю вірша Шевченка. Виконання співаками сповнене щирості та емоцій, що робить пісню дуже зворушливою. Вічне питання туги за Батьківщиною, яке порушує Шевченко у вірші, стає ще більш актуальним у часи війни та розлуки. Пісня буде близька людям будь-якого віку та з будь-яким досвідом, адже тема туги за домом та близькими є вічною.

До можливих моментів для вдосконалення я б відніс дещо спрощену інтерпретацію вірша, деякі глибинні думки та образи вірша Шевченка, не розкриті повною мірою.

Загальне враження від пісні, що “Думи” є вдалим прикладом поєднання старої класики та сучасності. Вона змушує задуматися про важливі теми, такі як любов до Батьківщини, туга за домом та близькими. Пісня емоційно зачіпає і надовго залишається в пам’яті. Пісню “Думи” рекомендую послухати всім, хто любить українську поезію та музику, а також тим, хто шукає емоційну та щиру пісню про тугу за Батьківщиною.

Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Email

Попередня версія сайту

Інкунабула

Інкунабула
Шпаргалка оратора
Мовні цікавинки