КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська

6 грудня 2023 року кафедрою української мови, літератури та культури КПІ  була проведена  V ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ “УКРАЇНСЬКА КУЛЬТУРА: ВЧОРА, СЬОГОДНІ, ЗАВЖДИ”.

Конференція проходила за такими тематичними напрямками:

1.  Культура українського народу: історія та сучасність.

2.  Українська етнокультура і міфологія.   

3.  Сучасні виміри українського мовного простору.

4.  Українське та світове письменство: від давнини до сьогодення.

5.  Українська культура і міжкультурна комунікація.

У роботі конференції взяли участь понад 80 осіб. Пленарне засідання відкрила в. о. зав. кафедри, канд. філол. наук, доцент Онуфрієнко О.П., яка привітала учасників з важливою подією та відзначила роль студентської наукової молоді, яка є рушієм змін в освіті та суспільстві, а також зауважила актуальність проблематики конференції.

З вітальним словом також звернувся викладач кафедри, доцент, канд. філол. наук Кривенко С.М. який привітав учасників конференції і побажав плідної співпраці й цікавих доповідей та дискусій.

Під час пленарного засідання роботи конференції учасники мали змогу прослухати п’ять доповідей, у яких піднімались актуальні питання культури, мови, літератури. Серед доповідачів були студенти: Семененко Анастасія з доповіддю «Особливості міфів про повернення», науковий керівник доц., канд. філол. наук   Глінка Н.В.;  Бугера Марія з доповіддю «Справа Василя Стуса. Заборонена пам’ять», науковий керівник доц., канд. філол. наук Бернацька С.М.; Крук Ольга з доповіддю « Мова як чинник збереження етноідентичності», науковий керівник доц., канд. філол. наук Завадська В.В. ; Полегешко Іван з доповіддю «Комбатантська проза в сучасній українській літературі», науковий керівник доц., канд. культурології Динікова Л.Ш.   ; Компанієць Юлія, Мироненко Світлана з доповіддю «Молодіжні субкультури в Україні», науковий керівник ст. викладач, канд. пед. наук Тільняк Н.В. 

Конференція пройшла у теплій, дружній атмосфері, на високому організаційному, науково-теоретичному рівні в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням  студентів.

Після завершення  пленарного засідання конференція продовжила роботу у  секціях.

Кафедра і надалі планує щорічно організовувати студентську конференцію та популяризувати  українську культуру серед студентів та науковців.

Організатори конференції дякують всім учасникам та запрошують до подальшої співпраці!

Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Email

Попередня версія сайту

Інкунабула

Інкунабула
Шпаргалка оратора
Мовні цікавинки