КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська
2 секрети хорошої самопрезентації

2 секрети хорошої самопрезентації

Усім нам час від часу доводиться розповідати про себе. Завдання самопрезентації – запам’ятатись. Тому вона повинна бути яскравою, цікавою та інформативною. У перші 30 секунд Ви повинні залишилися «в голові» у людини.

Перший секрет – формула  я+допомагаю комусь (робити щось//для того, щоб)

Дієслова набагато краще впливають та запам’ятовуються ніж іменники. Намагайтеся сформулювати своє привітання/знайомство так, щоб у ньому була певна дія.

Замість: я веб-майстер – я допомагаю керівникам інтернет-магазинів робити сайти з великою конверсією. Моя знайома власниця панчішної фабрики представляється так: «Я занимаюсь тем, что помогаю людям найти свою пару. Нет, у меня не брачное агентство)) Я говорю о носочках))». Таким чином з перших секунд розмови привертається увага і виникає зацікавленість до людини.

Далі можна розповісти про себе: хобі, інтереси. В ідеалі має бути зв’язок з тим, з чого починали. Тут можна використати яскраві факти або історії про себе.

Другий секрет – закон краю.

Цей закон говорить про те, що кінець і початок тексту/розмови запам’ятовуються й сприймаються краще, ніж середина. Тому найважливішу інформацію потрібно вкласти саме там. Якщо Ви будете представлятися так: «Добрий день. Мене звати Андрій Володимирович. Я – програміст … На цьому у мене все», то запам’ятається лише 3 факти: Андрій, програміст, у мене все.

Для того, щоб самопрезентація була вдалою закінчити можна:

  • розповіддю про Ваше життєве кредо (не можна вчити інших і не вчитися самому);
  • мрією, яка почала втілюватись (я став програмістом, щоб створити конкуренцію Стіву Джобсу або я мрію вивчити англійську, щоб потеревенити з Джонні Депом);
  • чим Ви можете бути корисні іншим (я можу допомогти вам створити власний сайт).

Юлія Маковецька-Гудзь

Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Email

Попередня версія сайту

Інкунабула

Інкунабула
Шпаргалка оратора
Мовні цікавинки