КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська

Анотація

 

 Гай Юлій Цезар – найкращий давньоримський оратор

  Удоповіді розповідала про найкращого давньоримського оратора – Гая Юлія Цезаря. Повідомляється про те, що він обирався на різні посади, проте в 82 році змушений був покинути Рим. Пізніше, Цезар захотів оволодіти ораторським мистецтвом, тому 75 року до нашої ери відправився на Родос до викладача Молона. На жаль, по дорозі він потрапив у полон до піратів і змушений був заплатити велику суму за свій викуп.

Згодом, Юлій захопив піратську фортецю і розіп’яв полонених. Також, Цезар відзначився у війні з Галлією, переміг Помпея, Фарнака, Катона Молодшого. Сенат бачив, що він досягає успіхів, тому хотіли аби Юлій повернувся, але Цезар розумів, що не зможе повернутися без війни до Риму. Тому минуло небагато часу і він переправився через річку Рубікон. Війну Цезар все ж таки виграв. Під час битви пoвстaли легіoни до яких він звeрнувся cлoвoм «громaдяни», після чого люди пішли за ним.

Отже, Юлій Цезар використовував риторику не як мистецтво впливу на людей, а як досягнення влади. Він хотів стати диктатором, тому вживав влучні фрази, наприклад: «Прийшов, побачив, переміг!»                                                                                                                                                                        

 

Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Email

Попередня версія сайту

Інкунабула

Інкунабула
Шпаргалка оратора
Мовні цікавинки