КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська

Звіт

16 грудня відбулася щорічна Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Українська культура: вчора, сьогодні, завжди». З вітальним словом до учасників та гостей заходу звернулася зав кафедри української мови, літератури та культури, голова оргкомітету О.П. Онуфрієнко. Її слова про історію та сучасну сторінку української культури зворушливо доповнив виступ бандуристки Ганни Черевишник, студентки Національної музичної академії імені П.І. Чайковського.

З великим зацікавленням учасники конференції слухали доповідь голови літературно-історичного клубу НТУУ «КПІ», головного редактора літературного альманаху «Крила» М.В. Лукінюка про його участь у роботі «фронтової бригади» митців на сході України та деякі полемічні нотатки щодо українсько-російської історії.

Виступам студентів передувало урочисте нагородження переможців ряду конкурсів, присвячених Дню української мови та писемності: олімпіади «Майстер грамоти», вікторини, конкурсу імені Т.Г. Шевченка та літературного конкурсу «У слові розгортається душа».

На пленарному засіданні були представлені такі студентські роботи: «Культурні зв’язки Молдови та України» (О. Мельниченко), «Львівські батями – культура в культурі» (Бігун О.), «Волинський іконопис як пам’ятка українського мистецтва» (О. Хомич) та ін. Далі робота тривала в 11 секціях: «Українська мова», «Українська етнокультура та міфологія», «Українське та світове красне письменство від давнини до сучасності», «Українська археологічна культура та українська архітектура», «Кульурні та історичні постаті в контексті української культури», «Українське малярство: витоки, розвиток, досягнення», «Український театр: від вертепу до «Березолю». Шлях до українського кіномистецтва», «Українська культура в контексті різних культурних епох», «Сучасні медійні, інформаційні потоки та суспільна свідомість. Документ і суспільство», «Краєзнавчий аспект української культури, її поглиблення та розширення», «Теорія, історія, компаративістика в контексті української та світової літератури».

Facebook
YouTube
Twitter
Instagram
Email

Попередня версія сайту

Інкунабула

Інкунабула
Шпаргалка оратора
Мовні цікавинки