КПІ
ФЛ КПІ
  • Українська

28 вересня – 105 років від дня народження Василя Олексійовича  Сухомлинського, українського педагога, прозаїка

Сьогодні, 28 вересня, Україна вшановує 105-ту річницю з дня народження Василя Олексійовича Сухомлинського – видатного українського педагога та прозаїка. Його ім’я стало синонімом найкращих педагогічних практик, які він розвивав та застосовував протягом всього педагогічного життя.

Василь Сухомлинський народився в маленькому селі в Україні. Він вважав, що освіта має бути доступною для кожної дитини, і присвятив своє життя створенню такого середовища. Його педагогічна філософія ґрунтувалася на ідеї поваги до дитини та розвитку її індивідуальності.

Сухомлинський писав книги, в яких ділився своїм досвідом та унікальними історіями зі свого вчителювання. Його оповідання про дітей та навколишній світ стали взірцем дитячої літератури. Через свої твори, такі як «Літаюча рибка», «Серце матері» і «Золота осінь» він навчав нас, що дитина – це не просто маленька копія дорослого, а самостійна особистість зі своїми власними потребами та прагненнями.

Сухомлинський залишив незабутній слід в історії української освіти, і його ім’я надалі асоціюватиметься з великим педагогом. Його народний дух та віра в силу освіти рухаються далі через покоління, нагадуючи нам про важливість турботи про майбутнє нашої країни через навчання та виховання дітей.

Сьогодні, коли ми відзначаємо 105-ту річницю з дня його народження, нехай спадок Василя Сухомлинського надалі служить нам прикладом та натхненням у розвитку освіти та виховання нових поколінь українців.

ст. викладач Неоніла ТІЛЬНЯК